joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Sałatka z czerwonej kapusty..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Doskonała jako dodatek do ziemniaków i mięsa.

Sałatka z czerwonej kapusty..

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty..

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty..
Kapustę oczyszczamy, zdejmujemy wierzchnie liście, myjemy i szatkujemy. do garnka wlewamy wodę, musimy ją posolić i lekko zakwasić sokiem z cytryny. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy do niej poszatkowaną kapustę i gotujemy ok 5 minut. Ugotowana kapustę odcedzamy i wystudzamy. Ogórki kiszone kroimy w słupki. Cebulę i jabłko obieramy a następnie kroimy w drobną kostkę. do kapusty dodajemy pokrojone ogórki, cebulę, jabłko i wszystko dokładnie mieszamy. Całość przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Sałatkę przybieramy gałązkami koperku.