grzemin

grzemin

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Sałatka z czerwonej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybkie i łatwe surówkę można podawać do dań mięsnych z wieprzowiny lub wołowiny a także do pieczonego kurczaka

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

 

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 jabłka lub 1 duże
  • łyżka rodzynek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • cukier, sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy drobno. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy wcześniej sparzone i osączone rodzynki, doprawiamy do smaku solą i cukrem, polewamy oliwą. Mieszamy wszystko i surówka gotowa jest do podania.