Strona główna Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Sałatka z czerwonej kapusty
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 18617

Kapustę drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 7-8 minut.


trudność: średnie
czas:

Sałatka z czerwonej kapusty - SKŁADNIKI:

Sałatka z czerwonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 7-8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Obrane jabłko zetrzeć na tarce na oczkach do jarzyn, skropić sokiem z cytryny, posypać startą skórką z cytryny. Pokroic cebulę i ogórki, wszystkie składniki wymieszać ze sobą.Ponownie skropic cytryną oraz olejem, posolić popieprzyć. Zamknąć naczynie szczelnie (folią) i odstawić na kilka godzin do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z czerwonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Konserwowa sałatka z jajkiem i pekińską Sałatka – przedwiośnie Sałatka makaronowa z groszkiem zielonym
Sałatka makaronowa z majonezem Sałatka gyros Tomka Sałatka makaronowa
Sałatka z pora i awokado Sałatkowy mix z awokado Sałatka obiadowa na szybko
Sałatka makaronowa na słodko Sałatka z czerwonym ryżem i orzeszkami piniowymi Sałatka wiosenna z granatem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane