Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Sałatka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 18617

Kapustę drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 7-8 minut.

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 7-8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Obrane jabłko zetrzeć na tarce na oczkach do jarzyn, skropić sokiem z cytryny, posypać startą skórką z cytryny. Pokroic cebulę i ogórki, wszystkie składniki wymieszać ze sobą.Ponownie skropic cytryną oraz olejem, posolić popieprzyć. Zamknąć naczynie szczelnie (folią) i odstawić na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca: