lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Sałatka z dressingiem pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałata z mięsem z pysznym sosem pomarańczowym

Sałatka z dressingiem pomarańczowym

Składniki:

Sałatka z dressingiem pomarańczowym

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z dressingiem pomarańczowym
Schab pokroić w paski i zamarynować w odrobinie oleju, miodzie, curry,estragonie i kolendrze z dwoma ząbkami czosnku. Sałaty włożyć do dużej miski. Pieczarki, paprykę, koper włoski i pomidora pokroić w cienkie paski. Dorzucić do sałat i przyprawić octem, oliwą, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki. Schab usmażyć na patelni na złoty kolor, dodając pod koniec smażenia żurawinę. Zdjąć z patelni, wystudzić. Pomarańczę obrać ze skóry, powycinać białe części by został sam miąższ. Zmiksować blenderem, dodać 2-3 łyżki jogurtu, drobno pokrojony ząbek czosnku, sól, pieprz. Wymieszać. Sałatę w misce przemieszać z połową mięsa, a drugą połowę mięsa ułożyć na wierzchu i polać dressingiem pomarańczowym. Można podawać z frytkami.

Tagi:

sałata schab