stasiulka

stasiulka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Sałatka z fasoli 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowa sałatka, która przyciąga swoim wyglądem.

Sałatka z fasoli 4

Składniki:

Sałatka z fasoli 4

 

  • białą, suszona fasola "Jaś" - 5 dag,
  • zielona fasola suszona - 5 dag,
  • czerwona fasola suszona - 5 dag,
  • fasolka szparagowa - 10 dag,
  • czosnek - 2 ząbki,
  • cebula - 1 sztuka,
  • jaja ugotowane na twardo - 2 sztuki,
  • pietruszka zielona - 1 natka,
  • sos vinaigrette - 1/2 szklanki.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasoli 4
Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Odcedzić. Zalać dużą ilością wody i gotować każdą w osobnym rondlu około 1 godziny. Odcedzić. Ostudzić. Fasolkę szparagową oczyścić z włókien, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić, ostudzić. Jajka pokroić w grubą kostkę. Cebulę i zieloną pietruszkę drobno posiekać. Czosnek obrać i rozetrzeć. Sos vinaigrette wymieszać z cebulą, czosnkiem pietruszka i jajami. Fasolę i fasolkę szparagową przełożyć do salaterki. Wymieszać z sosem vinaigrette.

Tagi:

sosy fasola