marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sałatka z fasolką i pieczenią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sałatki na ciepło są tak samo smaczne i pożywne jak surówki i jarskie sałatki. Z pieczenią drobiową własnej roboty smakuje lepiej.

Sałatka z fasolką i pieczenią

Składniki:

Sałatka z fasolką i pieczenią

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką i pieczenią
Drobiową pieczeń bez dodatków upiec dzień wcześniej lub kilka godzin przed dodaniem jej do sałatki. Fasolkę opłukać i obgotować na osolonym wrzątku z 20 min. po czym wyjąć na cedzaku i obkroić z obu stron pędy. Pomidory opłukać i pokroić na cienkie plastry, a te znów na połówki. Listki świeżej mięty lub szałwii doniczkowej opłukać i strzepnąć. Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą , obrać i pokroić na ósemki. Pieczeń również pokroić w kostkę i zsunąć z deski do salaterki wraz z innymi składnikami. Polać olejem lnianym, doprawić solą i pieprzem smakowym sałatkę. Wymieszać i podawać z pieczywem czosnkowym lub orkiszowym.