Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z fasolką i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do sałatki zamiast makaronu rurki można dać inny gruby makaron.

Sałatka z fasolką i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z fasolką i tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką i tuńczykiem
Fasolkę szparagową oczyścić, opłukać i ugotować w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową, ostudzić. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Makaron, pomidory, paprykę i fasolkę wyłożyć na półmisek. Na środek położyć kawałki filetu z tuńczyka, pokropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, posypać siekanym koperkiem.