p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Sałatka z grillowanym indykiem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i zdrowa sałatka kolorowa

Sałatka z grillowanym indykiem i kapustą

Składniki:

Sałatka z grillowanym indykiem i kapustą

 

  • 1 szt. kapusta pekińska mała,
  • 5 szt grillowanych medalionów z indyka,
  • 1 szt. pomidor,
  • 1/2 szt. ogórek,
  • 2 łyżki majonez,
  • 1 łyżka jogurt naturalny,
  • do smaku sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z grillowanym indykiem i kapustą
Małą kapustę pekińską drobno kroimy w piórka, wcześniej grillowane medaliony z indyka kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty, w kostkę kroimy również pół długiego ogórka i jednego pomidora, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sos wykonany z 2 łyżek majonezu i 1 łyżki jogurtu naturalnego, dokładnie łączymy składniki. Schładzamy w lodówce.

Tagi:

indyk kapusta