Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z jablkami i wedzona makrela

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z jablkami i wedzona makrela

Składniki:

sałatka z jablkami i wedzona makrela

 

  • 1 wędzona makrela,
  • 2 winne jabłka,
  • 15 dag makaronu (muszelek),
  • 4 świeże ogórki,
  • 1 cebula,
  • majonez,
  • sól,
  • sproszkowana ostra czerwona papryka.

 

Sposób przygotowania:

sałatka z jablkami i wedzona makrela
Makrelę oczyscić ze skóry i oœci, pokroić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w cienkie słupki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Dodać majonez, wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i ostrą sproszkowaną papryką