Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczna, szybka w przygotowaniu sałatka z gotowanych jajek, z czerwoną cebulą, tuńczykiem i kukurydzą, z dodatkiem majonezu...

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

 

  • 2 jajka
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1 pomidor śliwkowy
  • 1/2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania:

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

Etap 1

Sałatka z jajkami i tuńczykiem
Ugotowane ostudzone obrane i pokrojone w kostkę jajka.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski.

Etap 2

Sałatka z jajkami i tuńczykiem
Pokrojony pomidor dodany razem z cebulą do jajek.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidora w trochę większą kostkę. Cebulę i pomidora dodać do jajek.

Etap 3

Sałatka z jajkami i tuńczykiem
Odsączona kukurydza i ryba dodane do pozostałych składników.

Tuńczyka i kukurydzę odsączyć, dodać do pozostałych składników.

Etap 4

Sałatka z jajkami i tuńczykiem
Majonez musztarda i przyprawy dodane do sałatki.

Dodać też do nich trochę soli i pieprzu, majonez i musztardę.

Etap 5

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

Wszystko starannie wymieszać. Sałatkę odłożyć na kilka-kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".