kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolorowa sałatka z jajkiem i zielonym groszkiem z dodatkiem dresingu jogurtowo-ziołowego będzie lekkim i smacznym wiosennym posiłkiem.

Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

Składniki:

Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym
Jajka gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Jajka układamy na talerzykach. Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę. Jajka posypujemy papryka i groszkiem. Z jogurtu, majonezu i koperku przygotowujemy dressing. Doprawiamy go do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Dresingiem polewamy sałatkę. Całość dekorujemy gałązka koperku.