czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Sałatka z kapustą pekińską fetą, papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest tu ogrom warzyw i to jest to!

Sałatka z kapustą pekińską fetą, papryką

Składniki:

Sałatka z kapustą pekińską fetą, papryką

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 średni ogórek świeży lub 2 mniejsze
  • 1 papryka czerwona świeża
  • 1 serek feta
  • biała część pora
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka koperku
  • majonez
  • mały jogurt naturalny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapustą pekińską fetą, papryką
Kapustę umyć i pokroić w paseczki ok.1,5 cm. Ogórka i paprykę umyć i wykroić z papryki nasionka, a następnie oba pokroić w kwadraciki wielkości ziaren kukurydzy. Pora umyć i pokroić jak pozostałe warzywa. Kukurydzę odcedzić, a serek feta pokroić w kostkę. Koperek posiekać dosyć drobno. Wszystko pomieszać i doprawić do smaku, a następnie dodać 2-3 łyżki majonezu i jogurt naturalny. Pomieszać wszystko i pozostawić na 2-3 godziny w lodówce do przegryzienia smaków. Posypać siekanym koperkiem - przed podaniem.