PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Sałatka z kapusty pekińskiej i grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tą sałatkę wymyśliłam kiedyś szukając innego dodatku do kapusty pekińskiej. Jak dla mnie jest bardzo dobra, warta wypróbowania.

Sałatka z kapusty pekińskiej i grzybów

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej i grzybów

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków
  • 2 czerwone cebule
  • sól, pieprz, cukier oliwa

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej i grzybów
Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki. Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły. Następnie ponownie odcedź i pokrój w paseczki. Dodaj do kapusty. Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do kapusty. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dodaj sól, cukier, pieprz i oliwę do smaku. Jeszcze raz wymieszaj. Zostaw na chwilkę, żeby się przegryzła.