agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Sałatka z kapusty pekińskiej i selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Propozycja pysznej i prostej sałatki którą można podać na kolację. Sałatkę robi się łatwo i szybko i jest pyszna.

Sałatka z kapusty pekińskiej i selera naciowego

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej i selera naciowego

 

  • mała główka kapusty pekińskiej
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 połówki brzoskwini z puszki
  • 2,5 łyżki majonezu
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej i selera naciowego
Kapustę wypłukać, osączyć pokroić w paseczki. Brzoskwinie z puszki kroimy w słupki, pomidora kroimy w kostkę. Zielonego ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w plasterki.

Wszystkie składniki mieszamy.

Dodajemy majonez, doprawiamy i mieszamy. Sałatkę podajemy z pieczywem i wędlinką lub mięsem. Kapustę wypłukać, osączyć pokroić w paseczki.

Brzoskwinie z puszki kroimy w słupki, pomidora kroimy w kostkę. Zielonego ogórka obieramy i kroimy w kostkę.

Selera kroimy w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez , doprawiamy i mieszamy. Sałatkę podajemy z pieczywem i wędlinką lub mięsem.