Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z kapusty pekińskiej z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać jako dodatek do potraw

Sałatka z kapusty pekińskiej z ryżem

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej z ryżem

 

  • 50 dag kapusta pekińska,
  • 1 szkl ryż gotowany,
  • 5 dag orzechy włoskie siekane,
  • 5 dag rodzynki,
  • 1 szkl kukurydza marynowana,
  • 1/2 szkl majonez kielecki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku przyprawa curry Prymat

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej z ryżem
Kapustę poszatkować, włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, wymieszać. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie na 2 godziny, odcedzić. Do kapusty dodać orzechy, rodzynki, odsączoną z zalewy kukurydzę, ryż,majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku.