szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

sałatka z kapusty włoskiej i moreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobry pomysł na kapustę włoską nieco inaczej

sałatka z kapusty włoskiej i moreli

Składniki:

sałatka z kapusty włoskiej i moreli

 

  • pół główki kapusty włoskiej
  • 100 gram suszonych moreli
  • olej,
  • 50 gram pestek słonecznika
  • sok z jednej cytryny
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • cukier
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

sałatka z kapusty włoskiej i moreli
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści,usunąć gorzki głąb.Cienko posiekac. Posolić i odstawić na pół godziny.Morele namoczyć(na ok 15 minut), osączyć , pokroić w paski. Na suchej, gorącej patelni uprażyc pestki słonecznika.Z oleju, soku z cytryny, soli, pieprz i cukru utrzeć sos.Sałatkę pomieszać i posypać posiekanym koperkiem.

Tagi:

kapusta