kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z kapusty włoskiej z musztartdą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę poszatkować drobno, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować na półmiękko, odcedzić, przestudzić.

Sałatka z kapusty włoskiej z musztartdą

Składniki:

Sałatka z kapusty włoskiej z musztartdą

 

  • kapusta włoska 1 mała
  • jabłko winne 3 sztuk
  • cebula 1 sztuk
  • oliwy z oliwek 4 łyżki
  • sok z cytryny
  • musztarda 5 dag
  • natka pietruszki drobno krojona lub szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty włoskiej z musztartdą
Kapustę poszatkować drobno, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować na półmiękko, odcedzić, przestudzić.
Cebulę pokroić w kostkę, jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Sałatkę wymieszać ze wszystkimi dodatkami i doprawić.