Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałatka z marynowaną fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z dodatkiem jajka i marynowanej fasolki szparagowej polana sosem polskim.

Sałatka z marynowaną fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z marynowaną fasolką

 

  • 1 jajko
  • 1 garść roszponki
  • 7-8 pomidorków truskawkowych
  • ok. 50 g fasolki szparagowej marynowanej
  • 1/2 opakowania sosu polskiego koperkowo-ziołowego
  • 1,5 łyżki wody
  • 1,5 łyżki oleju
  • 1/4 cebuli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowaną fasolką
Jajko ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Roszponkę lekko porwać i ułożyć na dużym talerzu. Na sałacie ułożyć przekrojone na pół pomidorki. Jajko pokroić w ósemki i ułożyć między pomidorkami. Fasolkę odsączyć i ułożyć na wierzchu sałatki. Olej wymieszać z wodą i sosem sałatkowym, odstawić na kilka minut. Cebulę pokroić w kostkę, posypać nią sałatkę. Całość oprószyć lekko solą i pieprzem (nie jest to konieczne). Sałatkę polać przygotowanym sosem.
Sałatka z marynowaną fasolką
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupki jajko.
Sałatka z marynowaną fasolką
Ułożona na talerzu roszponka i pomidorki.
Sałatka z marynowaną fasolką
Ugotowane pokrojone jajko i marynowana fasolka ułożone na sałatce.
Sałatka z marynowaną fasolką
Przygotowany sos polski z koperkiem i ziołami.