madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Sałatka z oliwkami i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa, pyszna sałatką, którą możemy przygotować błyskawicznie .

Sałatka z oliwkami i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z oliwkami i tuńczykiem

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5-7 pomidorów
  • 1 papryka zielona
  • łodyżka selera naciowego
  • ok 15-20 dag zielonych oliwek
  • czerwona cebula
  • musztarda
  • ocet winny
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z oliwkami i tuńczykiem
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki usunąć nasienie i pokroić na cząstki.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Cebulę oczyścić, pokroić w słupki. Łodyżkę z selera naciowego umyć , drobno pokroić.
Oliwki i sałatkę z tuńczyka odsączyć z zalewy , tuńczyka rozdrobnić.
Przygotowane składniki przełożyć do salaterki.
Osobno przygotować sos, łącząc 2 łyżkami oleju winnego z łyżeczką musztardy, pieprzem i szczyptą soli.
Przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać.

Tagi:

sosy