Strona główna Sałatka z paluszków krabowych

Sałatka z paluszków krabowych.

mania offline

Szef Kuchni
Przepisy: 72
zdjęcia: 1 z 1
Sałatka z paluszków krabowych.
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Bardzo szybka i prosta sałatka z paluszków krabowych...


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z paluszków krabowych. - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie paluszków krabowych (16 sztuk w paczce)
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 1 czerwona lub żółta papryka
  • ½ duzej cebulki lub 1 mała najlepiej młoda cebulka można również użyc pora
  • kilka łyżek majonezu
  • sól (uwaga paluszki i majonez sa juz lekko slone więc radzę spróbować wcześniej jaki sałatka
  • pieprz

Sałatka z paluszków krabowych. - PRZYGOTOWANIE:

Paluszki krabowe pokroic w dosc spora kostke.Papryke i cebule oczyscic i umyc , pokroic rowniez w kostke(cebulke w mala kosteczke lub piorka,jesli ktos uzywa pora nalezy go rowniez pokroic bardzo drobno).Kukurydze i groszek osaczyc z zalewy.Paluszki krabowe ,papryke,cebulke lub pora,kukurydze,groszek wlozyc do miseczki, dodac kilka lyzek majonezu doprawic do smaku pieprzem ewentualnie dosolic,delikatnie wymieszac i podawac.Do salatki swietnie pasuje rowniez czrwona lub biala fasolka z puszki,mozna rowniez dodac dla efektu dekoracyjnego odrobine posiekanego szczypiorku lub koperku.Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z paluszków krabowych. (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-07 23:26
Tego typu salatka czesto gosci na naszym stole i jeszcze nam nie zbrzydla! Z groszkiem jeszcze nie probowalam, choc z cebula tez nie... sprobujemy!
Skomentuj
Oceń:
0
mania

mania
offline

2009-08-08 10:44
Paluszki krabowe sa juz gotowe do jedzenia ,wystarczy tylko otworzyc opakowanie, pokroic i zjesc. Ja je uwielbiam zreszta jak wszystkie owoce morza:).
Skomentuj
Oceń:
0
kinga

kinga
offline

2009-08-08 14:40
Ja podobnie jak Sarenka jestem milosniczka salatek z paluszkami krabowymi i tez bardzo czesto robie,ale z groszkiem jeszcze nie robilam:)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-08-08 08:37
ja jakoś nigdy jeszcze nie miałam odwagi sięgnąć po paluszki krabowe więc stąd moję, może głupie pytanie: czy tych paluszków to się już nie gotuje? widziałam takie opakowania w sklepie, woreczek foliowy a w środku kilka (10?) paluszków - i one są już gotowe do jedzenia?
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-08 14:55
Pyza napisał(a):

ja jakoś nigdy jeszcze nie miałam odwagi sięgnąć po paluszki krabowe więc stąd moję, może głupie pytanie: czy tych paluszków to się już nie gotuje? widziałam takie opakowania w sklepie, woreczek foliowy a w środku kilka (10?) paluszków - i one są już gotowe do jedzenia?

Pyzo, mozna je jeszcze podsmazyc na tluszczu, wczesniej posypujac przyprawami np pieprzem, vegeta. Mozna je tez obtaczac w panierce sezamowej i usmazyc. Jednak najdelikatniejsze sa swieze, maja lekko slodki, rybny smak, mysle, ze powinny Tobie zasmakowac.
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-08-08 18:32
Fajnie, że tu, na forum, można poczytać przepisy, pooglądać różne potrawy i podyskutować o nich, czasami człowiek nie ma odwagi czegoś spróbować a Wy zawsze doradzicie i to jest bardzo zachęcające do eksperymentów. Dzięki, Dziewczyny! Obiecuję, że spróbuję coś przyrządzić z tymi paluszkami!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane