Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Książka Kucharska: Jesienne warzywa wprost ze słoika!

Sałatka z papryki i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka jest pyszna do obiadku!

Sałatka z papryki i pieczarek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z papryki i pieczarek

 

  • 2 kg papryki czerwonej
  • 1,5 kg pieczarek
  • 0,5 kg cebuli
  • ZALEWA :
  • 6 szkl wody
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl octu
  • 2 łyżki soli

Sposób przygotowania:

Sałatka z papryki i pieczarek
Całę pieczarki gotujemy w nie osolonej wodzie. W tym czasie kroimy w grubszą kostkę paprykę i cebulę w krążki. Obgotowne i wystudzone pieczarki kroimy na pół, wzucamy do garnka i dodajemy do nich paprykę oraz cebulę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przygotowujemy zalewę. Gotową zalewą zalewamy naszą wymieszaną sałatkę i gotujemy tyle czasu aż warzywa będą miękkie. Gotową sałatkę nakładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry nogami. Smacznego !
Sałatka z papryki i pieczarek
Tak wygląda sałatka gotowana w zalewie. Pokrojone warzywa gotujemy na małym ogniu w zalewie!

Tagi:

papryka