gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Sałatka z patisonów i kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka w przygotowaniu surówka z marynowanych patisonów i kiszonych ogórków. Idealna do dań mięsnych.

Sałatka z patisonów i kiszonych ogórków

Składniki:

Sałatka z patisonów i kiszonych ogórków

 

  • 1 l słoik kiszonych ogórków,
  • 10 patisonów marynowanych,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • pół łyżeczki ostrej papryki,
  • 3 łyżki śmietany 18%.

Sposób przygotowania:

Sałatka z patisonów i kiszonych ogórków
Ogórki kiszone kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.

Patisony kroimy na cztery części. 

Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz ostrą papryką.

Sos wlewamy do warzyw. Mieszamy dokładnie sos z warzywami.

Gotowe.

Podajemy do dań mięsnych lub rybnych. 

Smacznego ;)

Tagi:

sałatka