Sałatka z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa odmiana od tradycyjnych sałatek

Sałatka z pęczakiem

Składniki:

Sałatka z pęczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pęczakiem
Majonez połączyć ze śmietaną, dodać suszoną natkę pietruszki, wymieszać i schłodzić. Pęczak zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Ugotowaną marchewkę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, por oczyścić i pokroić w półplasterki, a fasolę, kukurydzę oraz groszek odsączyć z zalewy. Pęczak wymieszać z kukurydzą, groszkiem, fasolą, marchewką oraz porem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Przygotowanym wcześniej sosem polać sałatkę.

Tagi:

zioła