sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Sałatka z pęczakiem i kasztanami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

To moja kolejna propozycja z wykorzystaniem pieczonych kasztanów. Proponuję dodać kilka do pysznej sałatki. Wzbogacą walory smakowe i podniosą jej wartość odżywczą.

Sałatka z pęczakiem i kasztanami

Składniki:

Sałatka z pęczakiem i kasztanami

Składniki

  • 1 słoik selera z ananasem
  • 5-7 pieczonych kasztanów
  • 1 mała cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 6 plastrów polędwicy sopockiej
  • 3/4 szkl pęczaku
  • 3-4 ogórki kiszone
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z pęczakiem i kasztanami
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Jajka i kasztany obieramy. Kroimy w kostkę razem z ogórkami, cebulą i wędliną.

Seler z ananasem oraz kukurydzę odcedzamy dodajemy do pęczaku. Mieszamy z resztą przygotowanych wcześniej składników.

Dodajemy majonez oraz natke pietruszki. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy na kilka godzin aby składniki dobrze się "przegryzły".