ewaeu

ewaeu

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 216]

Sałatka z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiamy takie sałatki. Połączenia kaszy z jajkiem, serem i warzywami, a do tego pyszny sos łososiowy, to smakowite danie.

Sałatka z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym

Składniki:

Sałatka z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pęczakiem, jarmużem i sosem łososiowym

ETAP 1:

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu umyć, osuszyć, oczyścić z grubszych części i drobniutko posiekać. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. To samo zrobić z żółtym serem. Cebulę ze szczypiorem drobno posiekać.

Pastę łososiową wymieszać z jogurtem. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.

W salaterce układać warstwami. Najpierw pęczak, następnie jarmuż, jajka, ser. Zalać wszystko sosem łososiowy i na wierzchu ułożyć pokrojone i pozbawione skórki pomidory oraz posiekaną cebulkę.

Można udekorować jajkami.

Smacznego.