anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sałatka świetnie nadaje się na lekką kolację jak i na drugie śniadanie do pracy. Smaczna, lekka, zawierająca zdrowe składniki, a jednocześnie pożywna. Przygotowane jej zajmie tylko chwilę.

Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia

Składniki:

Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia
Pęczak bardzo starannie wypłukać, kilka razy zmieniając wodę. W garnku zagotować szklankę wody, dodać sól do smaku i łyżkę masła. Dodać opłukaną kaszę i gotować pod przykryciem 15 minut. Wyłączyć gaz i nie zdejmować pokrywki z garnka do momentu, aż kasza przestygnie. Wystudzony pęczak wymieszać z pesto z pomidorów. Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe i wędzonego łososia. Wymieszać, doprawić do smaku solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.

Tagi:

pesto