Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem

Sałatka z pieczarek

Składniki:

Sałatka z pieczarek

 

  • 0,5 kg pieczarek
  • 5 jajek na twardo,
  • 1 por,
  • 1 papryka,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 0,5 puszki kukurydzy marynowanej,
  • 0,5 puszki groszku konserwowego,
  • 1 łyżka szczypiorku siekanego,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki śmietana,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • sól,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczarek
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, włożyć do rondla, dodać posiekany w krążki por i dusić około 10 minut. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać osączony z zalewy groszek, kukurydzę i pokrojoną w słupki paprykę. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą, połączyć z sałatką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

jajko jajka