Strona główna Sałatka z pieczarkami i jajkami

Sałatka z pieczarkami i jajkami

aneta8185 - Przepis na: Sałatka z pieczarkami i jajkami offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 236
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sałatka z pieczarkami i jajkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Delikatna sałatka w głównej roli z pieczarkami i jajkami. Na święta Wielkanocne robi furorę wśród rodziny i znajomych.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z pieczarkami i jajkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 8 jajek
  • 1/2 op. makaronu ryżowego
  • 30 dag szynki
  • 1/2 pora
  • 1 kukurydza konserwowa
  • 1 majonez
  • pieprz

Sałatka z pieczarkami i jajkami - PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Wrzucamy do miski. Por myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Wędlinę kroimy w jak najmniejszą kosteczkę ok. 3 mm. Do makaronu dorzucamy pokrojony por i szynkę, mieszamy. Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do pozostałych składników, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Pieczarki myjemy i obieramy. Parzymy we wrzątku ok. 5 minut. Odcedzamy dokładnie. Następnie kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do sałatki i lekko mieszamy, żeby kosteczki jajek nie rozpadły się. Wierzch sałatki można udekorować ćwiartkami jajka lub prażoną cebulką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z pieczarkami i jajkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pory
Sandacz w sosie z porów Surówka z porów i pomidorów Zapiekanka z porem i kurczakiem
Polędwica wieprzowa Eli Pikantna sałatka z winogronami i wędz. kurczakiem Surówka porowa z jabłkiem
Kawarma-wieprzowina duszona w porach po bułgarsku Panierowany por Schab z duszonym porem i mandarynką
Krem z pora z grzankami Wielkanocne jajka faszerowane porem Omlet zapiekany z porem i pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane