sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Sałatka z pieczonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs.

Sałatka z pieczonych warzyw

Składniki:

Sałatka z pieczonych warzyw

Składniki

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonych warzyw
Dynię, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę o dowolnej grubości. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy odrobiną oleju. Układamy warzywa tak, aby powstała cienka warstwa. Posypujemy je solą, pieprzem i tymiankiem.

Pieczemy od 15 do 20 minut.

Dynia i papryka powinny być soczyste a pieczarki lekko chrupiące. Sałatkę możemy przemieszać w trakcie pieczenia.

Podajemy na ciepło.