Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 612]

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i szybka sałatka, która idealnie sprawdzi się jako rewelacyjna przekąska lub dodatek obiadowy.

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkie

Składniki:

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkie

 

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkie

Przygotowanie składników:

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkie
Składniki można pokroić według własnego uznania.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i po obraniu przekroić na 4 części.


Buraki (bez skórki) i szparagi pokroić na większe kawałki o dowolnej wielkości.

Sałatka:

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkie
Użyłam gotowego mixu sałat - już umytego.

Sałatę rozsypać na talerzu, a na jej wierzchu ułożyć kawałki buraków, szparagów oraz jajka.


Całość skropić oliwą oraz niewielką ilością zalewy od szparagów i oprószyć solą z pieprzem.


Podawać od razu po przyrządzeniu.