Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 267]

Sałatka z pomidorami, rukolą i krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomysł na zdrowy, a jednocześnie bardzo smaczny posiłek. Sałatka wybornie smakuje w towarzystwie wytrawnego białego wina

Sałatka z pomidorami, rukolą i krewetkami

Składniki:

Sałatka z pomidorami, rukolą i krewetkami

 

  • 5 krewetek black tiger
  • garść rukoli
  • kilka pomidorków cherry
  • 1 ząbek czosnku
  • starty parmezan
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z pomidorami, rukolą i krewetkami
Krewetki rozmrażamy, pozbawiamy pancerzyków i jelitek.

Czosnek kroimy drobno, podsmażamy na patelni na oliwie, wrzucamy krewetki, smażymy krótko z każdej strony, doprawiamy solą.

Pomidorki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki.

Rukolę myjemy, osuszamy.

W salaterce mieszamy rukolę, pomidory i krewetki, dodajemy trochę sosu z patelni ze smażenia krewetek. Doprawiamy do smaku. Sałatkę posypujemy startym parmezanem.