Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Sałatka z pomidorów na zimę a la keczup.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Domowy keczup własnej roboty i bez konserwantów.

Sałatka z pomidorów na zimę a la keczup.

Składniki:

Sałatka z pomidorów na zimę a la keczup.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pomidorów na zimę a la keczup.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, cebulę obrać, pokroić na 4 części. Pomidory, cebulę włożyć do rondla rozgotować, dodać pozostałe składniki. Paprykę dodać na koniec. Pod koniec gotowania wlać ocet. Jeżeli jest to ocet winny, trzeba sałatkę pasteryzować. Sałatkę gotuje się kilka godzin. Jest gotowy, gdy pomidory z cebulą „zleją” się i gdy objętość zmniejszy się do połowy. Dla uzyskania konsystencji keczupu całość partiami zmiksować. Gorący sos nakładać do słoików i można pasteryzować na sucho. (Schować pod kocyk na 30 min). Ja pasteryzuję tradycyjnie.