Strona główna Sałatka z porem i kapustą pekińską

Sałatka z porem i kapustą pekińską

mikidziuba - Przepis na: Sałatka z porem i kapustą pekińską offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 117
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sałatka z porem i kapustą pekińską
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sałatka która szybko znika z talerza.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sałatka z porem i kapustą pekińską - SKŁADNIKI:

  • 1 szt kapusta pekińska
  • 1 szt por
  • 1 szt duża marchewka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szt jabłko
  • sól
  • pieprz

Sałatka z porem i kapustą pekińską - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Białą część pora kroimy na pół i szatkujemy w paseczki średniej wielkości. Lekko zasalamy i odstawiamy na ok 20 min żeby warzywa zmiękły i puściły sok.
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce (grube oczka).
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do całości.
Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem.
Majonez wylewamy na sałatkę i dokładnie mieszamy. Jeżeli jest to konieczne to doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z porem i kapustą pekińską  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Potrawka z kurczaka z porem i kaszą jaglaną Mini pizze z porem Placki z kaszą jaglaną i dynią
Kotleciki z fetą i pomidorową salsą Zdrowe  kanapki Deserek z jogurtu
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Pizza z salami i pieczarkami Pizza z salami i ananasem
Ryż z mięsem mielonym Pizza z sosem pomidorowym i serem Kompot z nektarynkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane