Strona główna Sałatka z porem i kapustą pekińską

Sałatka z porem i kapustą pekińską

mikidziuba offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 117
zdjęcia: 1 z 1
Sałatka z porem i kapustą pekińską
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sałatka która szybko znika z talerza.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sałatka z porem i kapustą pekińską - SKŁADNIKI:

  • 1 szt kapusta pekińska
  • 1 szt por
  • 1 szt duża marchewka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szt jabłko
  • sól
  • pieprz

Sałatka z porem i kapustą pekińską - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Białą część pora kroimy na pół i szatkujemy w paseczki średniej wielkości. Lekko zasalamy i odstawiamy na ok 20 min żeby warzywa zmiękły i puściły sok.
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce (grube oczka).
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do całości.
Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem.
Majonez wylewamy na sałatkę i dokładnie mieszamy. Jeżeli jest to konieczne to doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z porem i kapustą pekińską  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane