Strona główna Sałatka z porów

Sałatka z porów

Sałatki « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Sałatka z porów offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Sałatka z porów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sałatkę porową można podawać do mięs i wędlin


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z porów - SKŁADNIKI:

  • 50 dag por,
  • 1 szkl pieczarki marynowane,
  • 1 szkl sos tatarski,
  • 4 szt jajka gotowane na twardo,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Sałatka z porów - PRZYGOTOWANIE:

Por pokroić na kawałki 1 cm, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut, ostudzić. Włożyć do salaterki, oprószyć pieprzem, posypać pokrojonymi w kostkę pieczarkami i jajkami. Rozgnieciony czosnek wymieszać z sosem, zalać sałatkę, posypać natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z porów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatka ryżowa z serem Sałatka jarzynowa z dynią Makaronowa sałatka Eli z marynowaną dynią
Sałatka wielowarzyna z pieczarkami Sałatka z serem feta Sałatka  grecka
Sałatka z dynią i kabanosem Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Sałatka ze świeżego ogórka Szybka sałatka z wędzonym łososiem Pekińska z pieczoną dynią i fetą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane