Strona główna Sałatka z porów

Sałatka z porów

Sałatki « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Sałatka z porów offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Sałatka z porów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sałatkę porową można podawać do mięs i wędlin


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z porów - SKŁADNIKI:

  • 50 dag por,
  • 1 szkl pieczarki marynowane,
  • 1 szkl sos tatarski,
  • 4 szt jajka gotowane na twardo,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Sałatka z porów - PRZYGOTOWANIE:

Por pokroić na kawałki 1 cm, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut, ostudzić. Włożyć do salaterki, oprószyć pieprzem, posypać pokrojonymi w kostkę pieczarkami i jajkami. Rozgnieciony czosnek wymieszać z sosem, zalać sałatkę, posypać natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z porów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Biało- czerwona sałatka z fetą Bardzo lekka kolorowa sałatka Obiadowa sałatka z suszonym pomidorem
Sałatka układanka z kalafiorem Lekki deser ze śliwkami Coleslaw biało-czerwony
Pieczarkowa sałatka z ryżem i ogórkami Egzotyczna sałatka w szklance Sałatka z żółtego sera i papryki
Sałatka z makaronem i tuńczykiem Sałatka z selerem konserwowym i szynką Sałatka pomidorowo - czosnkowa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane