Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatkę porową można podawać do mięs i wędlin

Sałatka z porów

Składniki:

Sałatka z porów

 

  • 50 dag por,
  • 1 szkl pieczarki marynowane,
  • 1 szkl sos tatarski,
  • 4 szt jajka gotowane na twardo,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z porów
Por pokroić na kawałki 1 cm, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut, ostudzić. Włożyć do salaterki, oprószyć pieprzem, posypać pokrojonymi w kostkę pieczarkami i jajkami. Rozgnieciony czosnek wymieszać z sosem, zalać sałatkę, posypać natką pietruszki.