Sałatka z porów.

Z jajkiem « poprzedni | następny »
MARIA66 - Przepis na: Sałatka z porów. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 509
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Sałatka z porów.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna i zdrowa sałatka z porów podawana z paluszkami grissini.


trudność: łatwe
czas:

Sałatka z porów. - SKŁADNIKI:

  • 300g pora
  • 150g groszku konserwowanego
  • 100g ogórków konserwowych
  • 6 jajek
  • 150g sera gouda
  • 150 g majonezu
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • paluszki grissini z rozmarynem

Sałatka z porów. - PRZYGOTOWANIE:

Pory umyć, odkroić części białe od zielonych. Białą część pora przekroić wzdłuż a następnie na talarki 0,5 cm. Włożyć do miski, posypać solą, wymieszać i odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć na durszlaku. Groszek także odsączyć z zalewy na durszlaku. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki opłukać i drobni pokroić.Pory odcisnąć z soku, który powstał podczas zmiękczania przez sól. Odciśnięty przełożyć do dużej miski, następnie dodać jajka, ogórki, ser, natkę pietruszki , pieprz i majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dołożyć groszek i jeszcze raz ale delikatnie wymieszać. Podawać z paluszkami grissini ,udekorować świeżą natką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sałatka z porów. (strona 1 z 1)  
Donnna

Donnna
offline

2011-12-05 17:41
uwielbiam salatke z porów! na wielkanoc moja babcia zawsze robila taka prosta salatke - por, jablko, majonez, ogorek i podawala do gotowanej szynki! polecam to polaczenie :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj