kiad

kiad

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 48]

Sałatka z pstrągiem alpejskim i kiełkami cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty sposób na przemycenie zdrowej ryby w smaczny sposób

Sałatka z pstrągiem alpejskim i kiełkami cebuli

Składniki:

Sałatka z pstrągiem alpejskim i kiełkami cebuli

 

  • sałata lodowa lub masłowa
  • ser feta
  • 100g oliwek zielonych
  • 3 pomidory
  • filet z pstrąga alpejskiego
  • paczka kiełków z cebuli
  • przyprawa do sałatek typu grecka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Sałatka z pstrągiem alpejskim i kiełkami cebuli
Warzywa myjemy. Pomidory obieramy ze skórki Sałatę rwiemy na drobno, pomidory kroimy w kosteczkę, oliwki tniemy na połówki, ser feta kroimy w kosteczkę. To wszystko mieszamy w misce. Pstrąga obsmażamy aby odeszła skóra i oddzielamy mięso od skóry i ości, rozdzielamy na małe kawałeczki Dodajemy do warzyw. Przyprawiamy i polewamy oliwią z oliwek Mieszamy i dodajemy połowę kiełków z cebuli, znów mieszamy. Odstawiamy na 30min aby nabrało smaku. Podajemy obkładając resztą kiełków. Smacznego