Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Sałatka z pstrągiem szampanem i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekka orzeźwiająca sałatka z rybą, sosem na bazie szampana i słodyczą truskawek ułożona na liściach roszponki.

Sałatka z pstrągiem szampanem i truskawkami

Składniki:

Sałatka z pstrągiem szampanem i truskawkami

 

  • filet wędzonego pstrąga
  • pół kieliszka szampana
  • 30 - 40 dag truskawek
  • roszponka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem
  • sól himalajska
  • pieprz kolorowy
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka z pstrągiem szampanem i truskawkami
Roszponkę umieszczamy na dnie salaterki. Cebulkę i szczypiorek drobno siekamy. Wsypujemy do miski. Rybę rwiemy na małe kawałki i dorzucamy do miski. Szampana miksujemy z solą, pieprzem i 3 - 4 truskawkami. Sałatkę polewamy sosem. Ozdabiamy resztą truskawek i pietruszką. Podajemy z ciepłym pieczywem posmarowanym masełkiem ziołowym.

Tagi:

pstrąg