magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Sałatka z roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z roszponki pyszna na wiosnę

Sałatka z roszponką

Składniki:

Sałatka z roszponką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką
Żółtko wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny, octem, musztardą, sosem worcester, solą oraz pieprzem. Olej dodać po kropelce do sosu ubijając dressing trzepaczką lub mikserem. Dodać kwaśną śmietanę 30%, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w 8. Ogórek umyć, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić na kawałki. Roszponkę dokładnie umyć. W głębokiej misce wymieszać ogórki oraz pomidory i zalać warzywa przygotowanym dressingiem. Talerzyki wyłożyć liśćmi sałaty. Do miski z sałatką dodać roszponkę i całość delikatnie wymieszać. Nałożyć sałatkę na talerze ze zwykłą sałatą, przybrać cząstkami jajka na twardo i posypać szczypiorkiem.

Tagi:

sosy sałata