alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Sałatka z roszponką i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z roszponką i oliwkami

Sałatka z roszponką i oliwkami

Składniki:

Sałatka z roszponką i oliwkami

 

  • 3 pomarańcze
  • 1 szklanka pokrojonych w plasterki czarnych oliwek bez pestek
  • 90 ml szklanki oliwy z o
  • 30 dag roszponki
  • 2 czerwone cebule
  • 90 ml czerwonego octu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką i oliwkami
Z obranych pomarańczy usunąć białe włókna, pokroić na plastry, potem każdy plaster przekroić na pół. Obrać cebulę pokroić w piórka. Rozetrzeć oliwę z octem, sola i pieprzem. Wszystkie składniki ostrożnie wymieszać ze sobą.

Tagi:

beza bezy