Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Sałatka z rukolą, rzodkiewką i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna kolorowa sałatka z rucolą, rzodkiewką i jajkiem na twardo. Całość polana oliwą z oliwek przed podaniem.

Sałatka z rukolą, rzodkiewką i jajkiem

Składniki:

Sałatka z rukolą, rzodkiewką i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukolą, rzodkiewką i jajkiem
Zaczynamy od opłukania i osuszenia sałaty. Sałatę w większości porwać na mniejsze kawałki. Również rukolę opłukać i osuszyć. Włożyć do miseczki.

Ugotowane na twardo jajka wystudzić i pokroić na 4 lub 6. Ułożyć jajka na sałatę.

Rzodkiewkę pokroić w plasterki i ułożyć na sałatce. Udekorować listkami świeżej bazylii. Opruszyć solą i pieprzem. Podawać polane oliwą z oliwek.