Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Sałatka z rukoli i roszponki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka sałatka do obiadu. Doskonale komponuje się do wszelakich potrawek w mleku kokosowym i chili, podkreślając smak potrawy.

Sałatka z rukoli i roszponki

Składniki:

Sałatka z rukoli i roszponki

 

  • 2 garście rukoli
  • 2 garście roszponki
  • 3 łyżki fasolki czerwonej konserwowej
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • garść oliwek
  • 3 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki musztardy dijon
  • łyżeczka ketchupu
  • zioła prowansalskie
  • sól, słodka papryka

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukoli i roszponki
Rukolę i roszponkę umyć i osuszyć z nadmiaru wody. Dodać pokrojone oliwki, kukurydzę, fasolkę, wszystko razem połączyć. Z oliwy, musztardy dijon, ketchupu (najlepiej łagodnego), ziół prowansalskich zrobić sos, przyprawić do smaku szczyptą soli i słodkiej papryki. Sałatkę polać sosem, dokładnie wymieszać.

Tagi:

zioła rukola