Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Salatka z ryby i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Super na pyszną przekąskę.....

Salatka z ryby i ziemniaków

Składniki:

Salatka z ryby i ziemniaków

 

  • 1 czerwona cebula
  • 10 dkg bialej fasoli
  • 40 dkg ziemniaków
  • 15 dkg filetów śledziowych (solonych)
  • 2 jablka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 lyżki oliwy
  • 1 lyżeczka octu
  • 1 lyżeczka cukru
  • 1 lyżka musztardy
  • 1/2 lyżeczki vegety
  • sól, pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • koperek do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Salatka z ryby i ziemniaków
Bialą fasolę umyć i zalać zimną wodą i odstawić najlepiej na calą noc. Następnie osączyć i przlożyć do garnka. Zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Ziemniaki wyszorować i gotować 20iminut następnie odcedzić. Obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w paseczki. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Filety zalać zimną wodą i odstawić na ok. 10 minut. Następnie trzeba je odcedzić osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Jablka i ogórki konserwowe też pokroić w kosteczkę taką samą jak paprykę. Przygotować sos: ocet, oliwę, musztardę i cukier wymieszać z vegetą. Do miseczki przelożyć ziemniaki, fasolkę cebulą, jablko, ogórka, paprykę i kawalki śledzia. Dodać porcje sosu. Udekorować koperkiem i podawać.... Smacznego...