Sałatka z ryby wedzonej Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sałatkę z wędzonej ryby.

Sałatka z ryby wedzonej Asus

Składniki:

Sałatka z ryby wedzonej Asus

 

  • 30 dag. ryby wędzonej
  • 20 dag. marchewki
  • 10 dag. selera
  • 10 dag. fasoli szparagowej zielonej
  • 1 mały ogórek kiszony
  • 10 szt. pieczarek marynowanych

 

  • Do sosu

 

  • 1 mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • pieprz do smaku
  • Odrobina octu winnego i cukru

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryby wedzonej Asus
Z ryby usunąć dokładnie ości, pokroić na małe kawałki. Obrane i ugotowane warzywa jak i ogórka pokroić w średnią równą kostkę, przygotowane składniki przełożyć do miseczki dodać ugotowaną fasolkę oraz osączone z zalewy pieczarki marynowane pokrojone na bardzo drobno. Następnie przygotować sos. Obraną cebulę oraz posiekaną zeszklić na oleju, dodać zmiażdżony czosnek, przecieru, sosu, odrobinę octu, pieprzu jak i cukru. Na koniec gotowym sosem polać po całości sałatkę.

Tagi:

ryba ryby sosy