Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z ryby wędzonej i selera

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Seler oczyścić, umyć, obrać, ugotować. Po wystudzeniu pokroić w dość grubą

Sałatka z ryby wędzonej i selera

Składniki:

Sałatka z ryby wędzonej i selera

 

  • 25 dag ryby wędzonej
  • duży seler
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki śmietany lub majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryby wędzonej i selera
Seler oczyścić, umyć, obrać, ugotować. Po wystudzeniu pokroić w dość grubą kostkę. Z ryby usunąć ości i pokroić na małe kawałki. Wymieszać z selerem w salaterce, dodać śmietanę lub majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Tagi:

ryba ryby seler