mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Sałatka z ryżu i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka z ryżem i fasolką szparagową.

Sałatka z ryżu i fasolki szparagowej

Składniki:

Sałatka z ryżu i fasolki szparagowej

 

  • 1, 5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
  • 30 dkg ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1 pęczek młodej cebuli
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kilka listków zielonej sałaty
  • cukier
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 5 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżu i fasolki szparagowej
Ugotowaną fasolkę pokroić w niewielkie kawałki. Młodą cebulę oczyścić, umyć i drobno pokroić a następnie wymieszać z ryżem i fasolką. Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę, dodać do sałatki, wymieszać z majonezem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać poseikaną natką pietruszki. Ozdobić listakimi zielonej sałaty. Podawać np. z dodatkiem pieczywa.