Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z ryżu i konserwy rybnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka z ryżu, ryby w oleju i warzyw jest smaczna i bardzo łatwa do zrobienia.

Sałatka z ryżu i konserwy rybnej

Składniki:

Sałatka z ryżu i konserwy rybnej

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżu i konserwy rybnej
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Rybę wyjąć z puszki, widelcem podzielić na mniejsze kawałki. Ogórek kiszony pokroić w słupki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidor umyć, pokroić na kawałki. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać koperek, polać olejem pozostałym w puszce z ryby lub majonezem, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Sałatkę podawać samą lub z pieczywem.

Tagi:

ryż