Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z ryżu z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka, która jest dobra na każdą porę i każdą okazję

Sałatka z ryżu z pieczarkami

Składniki:

Sałatka z ryżu z pieczarkami

 

  • 1 szkl ryż ugotowany,
  • 1 słoik pieczarki marynowane,
  • 20 dag szynka gotowana,
  • 2 szt jabłka kwaśne,
  • 2 szt ogórek kiszony,
  • 3 szt jajka gotowane na twardo,
  • 150 ml majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier,
  • 2 łyżki natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżu z pieczarkami
Pieczarki, obrane jablka, ogórki i jajka pokroić w kostkę. Szynkę w paseczki. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, dodać majonez, przyprawić do smaku i wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę, posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.