Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami- to doskonała przekąska na każdą imprezę. Każdemu będzie smakować.

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami

 

  • 6 rzodkiewek,
  • 1 por,
  • 12 sztuk patisonów marynowanych,
  • 4 jajka,
  • 3,5 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami
1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 5 minut pod przykryciem. Pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. Rzodkiewkę oczyszczam i kroję w plasterki.

Patisony odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowanie składniki sałatki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu.

Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną. 

Tagi:

sałatka