Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Sałatka z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sałatka wieloskładnikowa, lekko słodkawa, bardzo owocowa z dodatkiem sera z niebieską pleśnią. Zdrowa, kolorowa i energetyczna, dobra na przekąskę, na kolację i jako dodatek do obiadu.

Sałatka z serem pleśniowym

Składniki:

Sałatka z serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z serem pleśniowym
Sałatę lodową umyć i porwać. Z cykorii wyciąć głąb i pokroić ją. Wymieszać sałatę z cykoria i skropić olejem z pestek winogron. Gruszkę oskrobać i pokroić na kawałki.

Obrać pomarańczę i wyfiletować. Ułożyć w misce zieleninę. Rozłożyć na niej kawałki owoców.

Posypać pokruszonym serem pleśniowym z niebieską pleśnią a następnie posypać rodzynkami i ziarnami słonecznika.

Skropić sokiem, który wyciekł z pomarańczy w trakcie filetowania. Kto lubi bardzie słone sałatki może lekko posolić przed wymieszaniem. Smacznego.